Binnenkijken bij

Wemmie en Herman

Binnenkijken bij Wemmie en Herman: een sfeervolle landelijke keuken vol karakter

Toen Wemmie en Herman besloten hun keuken te vernieuwen, wilden ze iets dat niet alleen functioneel was, maar ook de charme van hun landelijke woning benadrukte. Met de hulp van Inter Art realiseerden ze een prachtige landelijke keuken die zowel praktisch als esthetisch in het oog springt. We spraken met Wemmie over haar ervaringen rondom de nieuwe keuken.

Een keuken die ruimte ademt

Bij het renoveren van hun keuken hadden Wemmie en Herman een duidelijke visie: “We wilden meer interactie met de kamer en meer licht in huis”, vertelt Wemmie. De oorspronkelijke keuken voelde te krap aan en miste het open gevoel dat ze zochten. “In plaats van de hele muur te verwijderen hebben we besloten een groot gat in de muur te maken. Dit zorgde voor meer licht en een ruimtelijker gevoel.”

Ze kozen ervoor om de keuken op dezelfde plek te laten, maar wél met een aantal slimme aanpassingen. “Met hulp van Gerhard van Inter Art hebben we veel gepuzzeld om de ideale indeling te vinden die paste bij onze wensen”, legt Wemmie uit. “We hebben twee muren extra benut waardoor de keuken groter lijkt. Gerhard heeft ons goed geholpen om de juiste sfeer te krijgen van een gezellige koffiehoek.”

Landelijke keuken met een warme twist

Vanaf het begin wisten Wemmie en Herman dat ze een landelijke keuken wilden, maar dan wel met een moderne twist. “Ik wilde een landelijke uitstraling zonder dat alles zwart zou zijn, zoals je tegenwoordig vaak ziet”, vertelt Wemmie. Ze waren duidelijk over hun voorkeuren: geen glanzende oppervlakken en een warme, huiselijke sfeer. “De keuken moest functioneel en op mijn werkhoogte zijn omdat ik niet zo groot ben”, voegt ze lachend toe.

Voor de afwerking kozen ze voor een combinatie van ‘burned hout’ en landelijk hout, wat zorgt voor een robuuste, doch warme uitstraling. “Het paste perfect bij het landelijke gevoel dat we wilden creëren.”

Praktische oplossingen

De nieuwe keuken van Wemmie en Herman zit vol met slimme, praktische oplossingen die het dagelijks gebruik gemakkelijker maken. “Ik ben geen groot fan van bovenkastjes, dus alles moest binnen handbereik zijn”, legt Wemmie uit. De keuken is voorzien van ruime lades en opbergkasten, waardoor zelfs met een bescheiden grootte alles netjes en georganiseerd blijft. “Ik heb zelfs nog lades over”, lacht Wemmie. “Dan ben ik ook wel een opgeruimd type die geen onnodige spullen heeft staan.”

Een heerlijke plek om te zitten

Inmiddels zijn Wemmie en Herman zeer vaak terug te vinden in de keuken. “Als we visite krijgen dan schuiven we gewoon aan in de keuken. Het koffiezetapparaat staat daar ook dus alles is lekker makkelijk bij de hand. Het is heel knus en gezellig aan de keukentafel. Dat is wel een heel fijn gevoel.”

Samenwerking met Inter Art

De samenwerking met Inter Art verliep voor Wemmie en Herman vlekkeloos. “Gerhard luisterde echt naar onze wensen en dacht mee over hoe we die konden realiseren”, aldus Wemmie. Ze waardeerde vooral dat er geen druk was om snel beslissingen te nemen. “Of we nu drie keer kwamen of tien keer, het maakte niet uit. We konden echt de tijd nemen om alles goed door te spreken.”

De plaatsing van de keuken was ook een groot succes. “De monteurs waren zeer vakkundig en werkten alles tot in de puntjes af. Wat die jongens doen is écht maatwerk. Alles wat erin zit is ook perfect afgewerkt, zoals het keukenblad en het afkitten van de randen. Binnen een week stond de keuken er perfect bij. We hoefden ook niet te wachten op apparatuur. Deze keuken is zijn geld echt wel waard geweest. We zijn er erg blij mee!”